Ústí rozezní adventní koncerty. Zve vás Centropol

5. 12. 2017, Ústí nad Labem


Již třetím rokem se milovníci vážné hudby mohou při dvou koncertech ponořit do předvánoční atmosféry v ústeckém Kostele sv. Vojtěcha. Koncerty s sebou nesou poselství Vánoc, a i ty letošní mají pomoci potřebným. V tomto roce podpoří tříletou holčičku Leonku, která se narodila extrémně předčasně ve 23. týdnu těhotenství. Svůj boj o přežití vyhrála, žije, ale s velkým zdravotním hendikepem. Má diagnostikovanou dětskou mozkovou obrnu a potřebuje další intenzivní léčbu. Součástí programu je obrazová výstava Leonky.

Koncerty 10. a 17. prosince pořádá společnost Centropol ve spolupráci s Nadačním fondem Energie pomáhá. „Chceme rozdávat radost hudbou a pomáhat lidem, kteří od nás potřebují pomoc,“ říká majitel společnosti Centropol Aleš Graf.

I letos přijal pozvání vynikající houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Doprovodí ho Zdeňka Žádníková Volencová, Jitka Navrátilová a Komorní orchestr Virtuosi Pragenses. Ti všichni potěší ústecké publikum v neděli 10. prosince od 19 hodin. Novou tváří letošního koncertu bude Yvetta Blanarovičová, která vystoupí v neděli 17. prosince od 19 hodin s dětským sborem Ústecké Bambini.

Vstupné na každý z koncertů je 300 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v Kulturním domě v Ústí nad Labem a na pobočce společnosti Centropol, Vaníčkova 1.

Šek pro Leonku předá zakladatelka Nadačního fondu Energie pomáhá a manželka Aleše Grafa Lenka Graf v sobotu 23. prosince na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem. Tato úspěšná sopranistka zde zároveň od 17 hodin vystoupí při závěrečném koncertě.